miercuri, 14 noiembrie 2012

Jewelry Design Fair un eveniment despre "sculptura mica"




Ce vrem sa stim cand cumparam o bijuterie? Totul! Din pacate insa, cei mai multi, se rezuma la reflectarea palpabilului in pret.  Bijuteria insa, e cu mult mai mult decat tejgheaua si cantarul care, aparent , ar face-o pretioasa. Bijuteria e sculptura mica! Asadar, ca orice sculptura, ea trebuie tratata diferit de accesorii. Lucrurile acestea nu sunt o noutate in Europa Vestica sau in America, dar la noi aproape ca sunt subiecte taboo.

Jewelry Design Fair este singurul tun care trage sa sparga zidul de netrecut al cuantificarii artei in pretul bijuteriei.  Romania are designeri adevarati de bijuterie, artisti, care depun eforturi mari sa faca diferenta intre manufactura si arta.
JDF este acum la a doua editie si continua sa stranga sub aceasta cupola artisti romani cu potential cert. Diferenta, sigur, se vede in pret, dar ce inseamna banii in raport cu arta? Sa va anunt un lucru cert: sunt mai multi bani in lume decat arta de calitate.

Asadar, cand cumparati o bijuterie renuntat la a calcula pretul materialelor din care e facuta ea si incercati sa cuantificati cat sunteti dispusi sa platiti pentru o sculptura mica… de purtat!
Anul acesta, la Galeria ArtXpert, in perioada 23-25 noiembrie, va veti intalni cu 17 designeri de bijuterie ce merita urmariti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu