Lucian Muntean

   
   Lucian Muntean este un fotojurnalist cunoscut, un pasionat al imaginii foto dar si pictura. A expus in galerii prestigioase, a participat la bienale de arta iar expozitia de la ArtXpert vine imediat dupa cea de la Berlin unde “Povestile Zidurilor” bucurestene s-au aratat publicului german.
Fotografia lui Lucian Muntean e usor descifrabila, nu e sofisticata, ceea ce o face placuta si pe intelesul tuturor, probabil ca mesria de fotojurnalist nu ii ”permite” sa se disocieze de rutina. Insa acesta rutina e frumoasa si sincera, nu cauta senzationalul ci doar face o expunere corecta a ceea ce vede, la rece, fara interventii.
Povestea zidurilor e un exercitiu, o documentare de jurnalist. Ea vine ca o proiectie recenta a intamplarilor efemere intr-un oras brutalizat de un panotaj stradal haotic. Ce e interesant si surprinzator in aceasta expozitie vine chiar de suprapunerea de layere din imagini, numai ca ce a facut providenta si intamplarea, accidental, e unic, nu implica photoshop sau nicio alta unealta digitala. Pana la urma imaginile lui Lucian Muntean s-ar descrie ca fiind un “Photoshop natural”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu